11.7.14

Ο Τάφος του βασιλιά ‘Τήρη’ και ‘ο σωτήρ της Ασίας’
Ιούλιος 11, 2014.

Σόφια.

Πριν από επτά χρόνια, στις 18 Ιουλίου του 2007, σε τύμβο, κοντά στην περιοχή του Σλίβεν στην  ανατολική Βουλγαρία, Βούλγαροι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα τάφο που πιθανότατα ανήκε στον Θράκα βασιλιά Τήρη τον Β ΄, όπως δήλωσε το μέλος της αρχαιολογικής αποστολής Γιορντάνκα Ραντάντσεβα.


Ο βασιλιάς των Θρακών Τήρης ο Β΄ βασίλευσε από το 350 έως το 341 π.Χ.
Στον τάφο βρέθηκε το δαχτυλίδι  του βασιλιά, το οποίο είχε ελληνική επιγραφή επάνω του και το ομοίωμα ενός άνδρα, κάτι σαν σφραγίδα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το δαχτυλίδι έγραφε στα ελληνικά: ΣΩΤΗΡ ΑΣΙΑΣ.

Στο χώρο βρέθηκαν επίσης δύο Κένταυροι και ένα σπαθί, που ανήκαν στους νεκρούς του τάφου. Τα περισσότερα αντικείμενα που βρέθηκαν στο χώρο ήταν περίτεχνα, ένα στοιχείο που δηλώνει ότι εκεί θάβονταν αριστοκράτες της θρακικής κοινωνίας.

Οι Βούλγαροι αρχαιολόγοι βλέποντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων ανασκαφών δεν δίστασαν να ονομάσουν την περιοχή από το χώρο Καζανλούκ μέχρι την περιοχή Σίλβεν ως «Κοιλάδα των Βασιλέων της Θράκης».

Τα κύρια μνημεία στον θρακικό τάφο ανάγονται στον τέταρτο αιώνα π.Χ. αν και έχουν βρεθεί στοιχεία τα οποία οδηγούν σε παλαιότερη εποχή.--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.grΔεν υπάρχουν σχόλια: