2.7.14

Στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά η ζωγραφική 36 χιλιάδων ετών


Ιούλιος 2, 2014.

Το προϊστορικό σπήλαιο Grotte Chauvet, στο οποίο έχουν βρεθεί  τα αρχαιότερα εικονιστικά σχέδια στον κόσμο, εντάχθηκε στον κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.


Η ένταξή του έγινε σε συνέδριο της UNESCO, που έλαβε χώρα στην Ντόχα, όπου οι σύνεδροι ψήφισαν υπέρ της χορήγησης του καθεστώτος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, λαμβάνοντας υπόψη την σπάνια και αρχαιότερη ζωγραφική που υπάρχει στα τοιχώματα του σπηλαίου.

Το σπήλαιο το οποίο είναι σε βάθος 25 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους, ανακαλύφθηκε στην περιοχή Ardèche της νοτιο-κεντρικής Γαλλίας το 1994.

Στα τοιχώματά του υπάρχουν πάνω από 1.000 ζωγραφικές που χρονολογούνται πριν  36.000 χρόνια και πιστεύεται ότι είναι το πρώτο προϊόν πολιτισμού του ανθρώπου στην Ευρώπη.

Οι ζωγραφιές περιλαμβάνουν παραστάσεις δεκάδων ζώων, όπως: μαμούθ, αγριόγατων, ρινόκερων, βισώνων, αρκούδων και βουβαλιών.

Η εξερεύνηση του σπηλαίου δεν έχει πλήρως τελειώσει, αφού γίνονται  έρευνες σε απομακρυσμένες περιοχές του σπηλαίου.

Το σπήλαιο είναι κλειστό για το κοινό και αναμένεται να ανοίξει το 2015, εφ’ όσον διαμορφωθεί ο εξωτερικός του χώρος.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: