9.6.14

Στην Κίνα βρέθηκαν εκατοντάδες αγάλματα του Βούδα σε σπηλιές


Ιούνιος 9, 2014.

Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν πάνω από χίλια αγάλματα του Βούδα σε τρεις σπηλιές στην επαρχία Σανξί, στην βόρεια Κίνα.


Η πρώτη εκτίμηση, των τοπικών αρχαιολόγων,  είναι ότι χρονολογούνται στη δυναστεία των Μινγκ (1368-1644).

Πρόκειται για αγαλματίδια διαστάσεων από 12 έως 25 εκατοστών που είναι σκαλισμένα στα τοιχώματα των σπηλιών, σύμφωνα με τον Γιανγκ Γιφού, διευθυντή της πολιτιστικής κληρονομιάς της κινεζικής επαρχίας.

Σύμφωνα με τον Γιφού, στις δύο σπηλιές βρέθηκαν λίθινες επιγραφές που πιστοποιούν τη δημιουργία των αγαλμάτων στη διάρκεια της δυναστείας των Μινγκ.

Αρχαιολόγοι από το Ινστιτούτο αρχαιολογίας της Ταϊγουάν, πρωτεύουσα της επαρχίας, δήλωσαν ότι τα λίθινα αγάλματα του Βούδα είναι τεχνοτροπίας που αποκορυφώθηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου της Βόρειας και της Νότιας Δυναστείας (420-589) και της δυναστείας των Τανγκ (618-907), για αυτό είναι σπάνιο να βρεθούν  τέτοια πέτρινα αγάλματα του Βούδα, που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της δυναστείας των Μινγκ.

Η ανακάλυψη θα συμβάλλει στην έρευνα για την ανάπτυξη και για την αλλαγή που επήλθε στη θρησκευτική τεχνική απεικόνιση,  στη βόρεια αρχαία Κίνα, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα της πόλης στην αγγλική γλώσσα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: