16.6.14

Λαζαράτ: Οι παραγωγοί ναρκωτικών ...εξεδίωξαν την αστυνομία με αυτόματα όπλα


Ιούνιος 16, 2014.

Λαζαράτ. Αλβανία.

Η αλβανική αστυνομία, απέτυχε και πάλι να εισέλθει στο χωριό Λαζαράτ, το  οποίο είναι διάσημο για τη μεγάλη παραγωγή μαριχουάνας.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται το Ρόιτερ,  στην περιοχή υπάρχουν ήδη 25 χιλιάδες δενδρύλλια μαριχουάνας και η αστυνομία είχε σχεδιάσει την καταστροφή τους, αλλά οι κάτοικοι της Λαζαράτ, περίμεναν τις αστυνομικές δυνάμεις και άρχισαν να ρίχνουν βολές με αυτόματα όπλα εναντίον τους.

Σημειώνεται ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και η αστυνομία αναγκάσθηκε να αποσυρθεί.


«Όπως σημειώνουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης – γράφει το δημοσίευμα- οι πυροβολισμοί ακούγονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας- χθες- καθώς τουλάχιστον 500 αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει την ευρύτερη περιοχή του χωριού Λαζαράτ».

Στη δράση της αστυνομίας συμμετείχαν ειδικές μονάδες των αλβανικών ΜΑΤ καθώς και δυνάμεις οι οποίες καθοδηγούνταν προσωπικά από τον αστυνομικό διευθυντή Artan Dida.

Η αστυνομία συνεχίζει τις εκκλήσεις προς τους κατοίκους του χωριού και τους επικεφαλής της κοινότητας να δείξουν κατανόηση και να παραδοθούν.
Μέχρι το πρωί δεν υπήρξε θετική εξέλιξη στην υπόθεση.

Σημειώνεται, γράφει το δημοσίευμα, ότι η περιοχή αυτή της Αλβανίας που ελέγχεται από τους παραγωγούς ναρκωτικών, παράγει ετησίως 900 τόνους κάνναβης και άλλων ναρκωτικών ουσιών.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: