10.6.14

Αλβανία:Ο Τουρκαλβανός στρατηγός Ιλκέρ ΜπασμπούγκΜπασμπούγκ- ο Αλβανός στρατηγός στο στρατό της Τουρκίας

Ιούνιος 10, 2014.

Ο Ιλκέρ Μπασμπούγκ, πρώην αρχηγός του τουρκικού στρατού, δεν έχει μιλήσει ποτέ για την αλβανική καταγωγή του, ακόμη και όταν κατακρίθηκε και αποβλήθηκε από το Στρατό, δεν έκρινε ο ίδιος να πει κάτι σχετικό για το οποίο θεωρεί ότι είναι υπερήφανος, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ο (πρώην) αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων,  στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγκ, κατάγεται από αλβανική οικογένεια που προέρχεται από τα χωριά του Κοσσυφοπεδίου, που σήμερα ανήκει στη Σερβία, την Κοιλάδα του Πρέσεβο, σε ορισμένα τουρκικά μέσα αναφέρεται η καταγωγή του στο σαντζάκι της Νις, που ανήκε στο βιλαέτι του Κοσσυφοπεδίου.

Ο αλβανικής καταγωγής (πρώην) επικεφαλής του τουρκικού στρατού, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκδιώχθηκε μαζί με την οικογένειά του πριν από 50 χρόνια από ένα χωριό που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της σημερινής νότιας Σερβίας, που ανήκει στην ονομαζόμενη περιοχή, Κοιλάδα του Πρέσεβο.

Ο Ιλκέρ Μπασμπούγκ  είναι απόγονος της αλβανικής εκπροσώπησης της αλβανικής οικογένειας Μπασμπούγκ, που βρίσκονταν στην κορυφή της ιεραρχίας του τουρκικού στρατού, από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Η οικογένεια του στρατηγού Μπασμπούγκ εγκαταστάθηκε στο χωριό του Αφιόν Καραχισάρ στη δυτική Τουρκία, η οποία κατοικείται κυρίως από αλβανικό πληθυσμό.

Ο διορισμός του Ιλκέρ Μπασμπούγκ  στη θέση του αρχηγού του τουρκικού επιτελείου έγινα από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Ο στρατηγός Μπασμπούργκ ήταν ο  κύριος μεταρρυθμιστής του τουρκικού στρατού.
Ο εκτουρκισμένος Αλβανός Ιλκέρ Μπασμπούγκ δεν λησμόνησε ποτέ την αλβανική καταγωγή του, σε όλη τη λαμπρή σταδιοδρομία του, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: