7.5.14

Αίγυπτος: Πρώιμη εικονογράφηση του Ιησού;


Η ζωγραφική καλύφθηκε για να προστατευθεί από τον ήλιο (Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης)

 Μάιος 7, 2014.

Ισπανοί αρχαιολόγοι- ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν βρει μία από τις πρώτες απεικονίσεις του Ιησού, σε έναν μυστηριώδη θάλαμο  που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή της Βαρκελώνης Χοσέ Πάρντο [José Esteve Pardo (Universidad de Barcelona)] υπάρχει η υπόνοια ότι η απεικόνιση αυτή είναι από τις πρώτες του Ιησού.

Ο υπόγειος αυτός θάλαμος ανακαλύφθηκε στην τρίτη μεγαλύτερη αιγυπτιακή πόλη της αρχαιότητας  γνωστή ως «Οξυρρύγχου Πόλις», στην οποία κατοικούσαν, κυρίως, Έλληνες.

Η εικονογράφηση αναπαριστά έναν άνδρα με σγουρά μαλλιά, φοράει ένα μανδύα και έχει το χέρι του σηκωμένο, σαν να ευλογεί κάποιους.

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια πολύ πρώιμη αναπαράσταση του Ιησού», είπε ο  Ισπανός καθηγητής  του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης «πρόκειται για μια εικονογράφηση στους πρώτους  μετά Χριστό αιώνες» θα προσθέσει.

Τώρα, οι επιστήμονες προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τις λέξεις που υπάρχουν γύρω από τη ζωγραφική, για να καταλάβουν αν πράγματι είναι ο Ιησούς.

Στον ίδιο χώρο, οι Ισπανοί ερευνητές έχουν ανακαλύψει τάφους συγγραφέων και ιερέων και τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν, όπως μελάνι, πάπυρους και μεταλλικά σκεύη.

Οι αρχαιολόγοι για την ανακάλυψή τους αυτή, έπρεπε να μετακινήσουν ένα βράχο περίπου 45 τόνων. Παραδίπλα υπάρχει μια άλλη αρχαία δομή, και οι ερευνητές έχουν την υποψία ότι πρόκειται για αρχαίο ναό. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: