16.5.14

Οι Νεάντερταλ έτρωγαν ψημένο κρέας


Μάιος 16, 2014.

Αρχαιολογικά ευρήματα στο Michigan, έδειξαν ότι οι Νεάντερταλ, ήταν έμπειροι μάγειροι, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύονταν μέχρι σήμερα.


Χρησιμοποιούσαν μια ιδιαίτερη τεχνική και έδιναν αξία στη διατροφή τους.
Τα ευρήματα ομιλούν για τους Νεάντερταλ που έζησαν πριν από 30 χιλιάδες χρόνια στην περιοχή του Τέξας, οι οποίοι παρασκεύαζαν το φαγητό τους με βάση το κρέας, όχι απλά επάνω στη φλόγα, αλλά χρησιμοποιούσαν μια πιο ήπια και σωστή μέθοδο.

Περιτύλιγαν τα κομμάτια του κρέατος μέσα σε δέρμα ζώου ή σε φλοιούς δέντρων και τα έθαβαν στα αναμμένα κάρβουνα (χόβολη). Η χαμηλή ένταση της θερμοκρασίας δεν έφθανε για να καεί η συσκευασία, αλλά ήταν αρκετή για προσδώσει ένα εύγευστο δείπνο.

Το κρέας ψηνόταν με τη μέθοδο αυτή πολύ ήπια και κατακρατούσε το λίπος του.
Η ανάλυση των οστών ζώων που έζησαν πριν από 30 χιλιάδες χρόνια, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, έδειξε ότι το 90% τα κομμάτια των ζώων είχαν υποστεί ‘μαγειρική’.

Αυτό μας κάνει βέβαιους ότι οι Νεάντερταλ μετά από ένα επιτυχημένο κυνήγι, διασκέδαζαν τρώγοντας ψητά κρέατα με τραγανή κρούστα...

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: