18.4.14

Βουλγαρία: Κατασχέθηκαν αντικείμενα της 3ης χιλιετίας π.Χ.


(φωτό αρχείου)

Απρίλιος 18, 2014.

Σόφια.

Η κρατική υπηρεσία ασφαλείας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι έχει ανακτήσει από λαθρέμπορους εκατοντάδες χρυσά αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας που χρονολογούνται από την 3η χιλιετία π.Χ.


Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η συλλογή περιλαμβάνει τρία χρυσά περιδέραια που φοριόντουσαν από γυναίκες με υψηλή κοινωνική θέση και όλα τα κατατεθούν στο Εθνικό Μουσείο της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με το διευθυντής του Μουσείου, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, «τα καταπληκτικά αυτά χρυσά ευρήματα είναι κατά 1500 χρόνια παλαιότερα του Τρωϊκού Πολέμου και 2.500 χρόνια παλαιότερα από όλους τους θρακικούς θησαυρούς που γνωρίζουμε».

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας αρνήθηκαν να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες, λέγοντας ότι η έρευνα σχετικά με τη λειτουργία του λαθρεμπορίου είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Το κυνήγι των θησαυρών με στόχο την πώλησή τους στο εξωτερικό είναι ευρέως διαδεδομένο στη χώρα αυτή των Βαλκανίων.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Πέταρ Στογιάνοβιτς ανέφερε ότι η Βουλγαρία εξετάζει τη δημιουργία μιας ειδικής μονάδας της αστυνομίας για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: