26.3.14

Έκθεση Ελλήνων ζωγράφων στο Αργυρόκαστρο


Έργο του Γιώργου Μήτση

Μάρτιος 26, 2014.

Αλβανία.

Για πρώτη φορά άνοιξε στο Αργυρόκαστρο έκθεση Ελλήνων ζωγράφων.

Συμμετέχουν 27 Έλληνες ζωγράφοι από τα Ιωάννινα, μεταξύ των οποίων είναι και πέντε της μειονότητας που μετανάστευσαν στην Ελλάδα το 1990. Τα 44 έργα θα εκτεθούν  στο θέατρο της πόλης «Zihni Sako».


Μεταξύ των Ελλήνων καλλιτεχνών που συμμετέχουν είναι και γνωστά ονόματα, όχι μόνο στους καλλιτεχνικούς κύκλους της χώρας, αλλά διεθνώς, όπως είναι ο Παπαγιάνης και ο Ρόκκος.

Στην έκθεση παρουσιάζεται  έργο του δημιουργού Κυριάκου Ρόκκου το οποίο είναι αφιερωμένο, όπως σημειώνεται, στην 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ηπείρου, αλλά κανένας από τις τοπικές αρχές ή τους καλλιτέχνες δεν αντέδρασε σε αυτό, σημειώνει τη εφημερίδα Σέκουλι.

Άλλος ζωγράφος που εκθέτει έργα του είναι ο Γιώργος Μήτσης, που άφησε την Αλβανία όταν έγιναν  οι πρώτες δημοκρατικές εκλογές (’90). Λέει ότι η γενέτειρά του είναι πάντα κίνητρο για την έμπνευσή του.

Ένα από τα έργα τέχνης που ξεχωρίζουν είναι του Θεόδωρου Παπαγιάννη, το οποίο σήμερα κοσμεί ένα από τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης.--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: