14.3.14

Σκόπια: Οι Έλληνες ανακάλυψαν τάφους των Βασιλέων των Αρχαίων Μακεδόνων

Μάρτιος 14, 2014.

«Μια ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής την Αγγελική Κοτταρίδη, ανακάλυψαν 20 νέους τάφους κοντά στη Θεσσαλονίκη, στους οποίους, ως φαίνεται, είχαν ταφεί οι πρώτοι αρχαίοι Μακεδόνες βασιλείς», σημειώνει το σκοπιανό Σίτελ.


Η Κοτταρίδη δήλωσε ότι οι δύο από τους ελάχιστα διατηρημένους τάφους θα μορούσαν να ανήκουν στον Αλέξανδρο τον Α΄ και το γιο του τον Περδίκκα Β΄.

Αναφέρονται στον 5ο αιώνα π.Χ., έναν αιώνα πριν από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η Κοτταρίδη είπε ότι οι τάφοι που βρέθηκαν στην Βεργίνα, είχαν  συληθεί  κατά τους αρχαίους χρόνους, ωστόσο, οι αρχαιολόγοι βρήκαν αγγεία και ένα σπαθί.

Η Βεργίνα (και όχι  το «Κούτλες- Кутлеш» -που την αποκαλεί το μισελληνικό σλαβικό κανάλι) έγινε παγκοσμίως γνωστή, όταν ο Έλληνας αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος, ανακάλυψε στον τάφο του Φιλίππου του Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Από το 1996, αυτός ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO, των διατηρητέων μνημείων της Παγκόσμιας Ιστορίας .

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: