3.3.14

Έκθεση χρυσών αρχαιολογικών ευρημάτων στην Οχρίδα


Μάρτιος 3, 2014

Σκόπια.

Το υπουργείο Πολιτισμού των Σκοπίων προγραμματίζει να παρουσιάσει στο τέλος του τρέχοντος έτους μια έκθεση από τα χρυσά αντικείμενα που βρέθηκαν σε μακεδονικούς τάφους στην περιοχή της Οχρίδας (Αχρίδας) και στην γύρω περιοχή- σε αντιδιαστολή με τη βουλγαρική επέτειο των χιλίων ετών από τον Βούλγαρο Τσάρο Σαμουήλ, που προγραμματίζεται για το φθινόπωρο.


 Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Βέτσερ’ θα εκτεθούν οι χρυσές προσωπίδες και άλλα χρυσά αντικείμενα, όπως κοσμήματα σκεύη κλπ.


«Συνολικά θα εκτεθούν περίπου 400 αντικείμενα χρυσά που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στην πόλη Αχρίδα και στην γύρω από αυτήν περιοχή», σύμφωνα με την διευθύντρια του Ινστιτούτου  και του Μουσείου Αχρίδας, Τάνια Μπουντασέσκα.

Η έκθεση θα συνοδευτεί και με πολυτελή έκδοση 400 σελίδων με τα χρυσά εκθέματα.

Ο χώρος της έκθεσης θα φυλάσσεται με τη σύγχρονη τεχνολογία και βάσει ευρωπαϊκών προτύπων.

Η έκθεση θα χρηματοδοτηθεί από τα ίδια κεφάλαια του Ινστιτούτου και του Μουσείου καθώς και από το υπουργείο Πολιτισμού του νοτιοσλαβικού κράτους.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: