21.3.14

Βουλγαρία: Περίπου 1.000 άτομα θα συμμετάσχουν σε αρχαιολογικές έρευνες στην κοίτη του Στρυμόνα


Μάρτιος 21, 2014.

Κιουστεντίλ.

Περίπου χίλια άτομα θα εργασθούν στις αρχαιολογικές ανασκαφές κατά μήκος της διαδρομής του δεύτερου τμήματος της εθνικής οδού ‘Στρούμα’- Στρυμόνας.


Σύμφωνα με τον  αρχαιολόγο Ρούμεν Σπάσοφ, του περιφερειακού ιστορικού μουσείου της Κιουστεντίλ,  στις προκαταρκτικές μελέτες έχουν εντοπισθεί 12 τοποθεσίες κατά μήκος της διαδρομής των 37 χιλιομέτρων- παραποτάμια του Στρυμώνα- από το χωριό Μπλατίνο έως το χωριό Μπουλγκάρτσεβο.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας, δηλαδή, στην πρόσληψη των εργαζομένων στους οποίους θα υποδείξουμε τις τοποθεσίες και θα παραχωρήσουμε τα κατάλληλα  εργαλεία», δήλωσε ο Σπάσοφ.

Στην περιοχή έχουν αναβρεθεί αντικείμενα που χρονολογούνται  από την έκτη χιλιετία π.Χ. έως και τον 13ο αιώνα μετά Χριστό.

«Είναι μια μεγάλη περιοχή, στην οποία έχουν εντοπισθεί ‘τούμπες’ και οικισμοί με πολύ ξεχωριστές δομές, πιστεύω ότι θα ανακαλύψουμε και τα προϊστορικά  νεκροταφεία στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο έχουν εντοπισθεί τοποθεσίες στις οποίες η έρευνα θα διαρκέσει πάνω από πέντε μήνες, αλλά υπάρχουν και ‘τούμπες’ που θα ερευνηθούν το πολύ σε ένα μήνα.

Ο συνολικός  χρονικός προγραμματισμός της αρχαιολογικής έρευνας, που θα αρχίσει τον Απρίλιο είναι διάρκειας πέντε μηνών.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: