6.2.14

Κουνέλια ...έφεραν στο φως νεολιθικά ευρήματα

 Η άγονη περιοχή του ακρωτηρίου έγινε ξαφνικά ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος

Φεβρουάριος 6, 2014.

Στο βραχώδες ακρωτήρι Λενς Εντ, που βρίσκεται νοτιοδυτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, χαρακτηρίστηκε ως αρχαιολογικός χώρος, αφού μια τεράστια οικογένεια κουνελιών, έφερε στο φως μοναδικά έργα τέχνης.Αιχμές από βέλη της λίθινης εποχής βρέθηκαν από τα κουνέλια


Όπως έγινε γνωστό από τον Τύπο, πριν από λίγες ημέρες, οι εντόπιοι κάτοικοι βρήκαν στις τρύπες των κουνελιών παράξενα αντικείμενα, τα οποία όπως εξακριβώθηκε πρόκειται για αιχμές βελών και εργαλεία από πυριτόλιθο.

Περαιτέρω μελέτη αυτών των ευρημάτων από τους εμπειρογνώμονες έδειξε ότι ανήκουν στη Νεολιθική –στο τελευταίο στάδιο της Λίθινης Εποχής, η οποία χαρακτηρίζεται από  τα λίθινα εργαλεία για επεξεργασία διαφόρων προϊόντων της φύσης.

Ομάδα αρχαιολόγων έσπευσε στο σημείο για να δει τι ακριβώς υπάρχει στη ‘γη των κουνελιών’.

Ο Dean Paton, επικεφαλής της ομάδας είπε ότι «μέχρι τώρα η περιοχή αυτή ήταν γνωστή για την εξαιρετική θέα που είχε, αλλά τώρα έγινε γνωστή από την σημαντική ανακάλυψη των κουνελιών. Αυτό είναι καταπληκτικό. Η πιθανότητα να κάνουν ζώα μια τέτοια ξεχωριστή ανακάλυψη, είναι μία στο εκατομμύριο».

Η περιοχή χαρακτηρίσθηκε ως αρχαιολογικός χώρος και είναι μια έκταση 150 στρεμμάτων.

«Πιθανολογούμε ότι υπάρχουν πολλά αντικείμενα τα οποία θα πρέπει να ερευνήσουμε το καλοκαίρι. Η περιοχή είναι πραγματικό χρυσορυχείο αντικειμένων λίθινης εποχής. Τα κουνέλια έσκαψαν δύο λαγούμια το ένα δίπλα στο άλλο και έφεραν στο φως αμέτρητα αντικείμενα», είπε ο Paton.

Ο ίδιος θα σημειώσει ότι με ένα παρόμοιο τρόπο, αυτών των κουνελιών,  είχε βρεθεί πρόσφατα και ένας τάφος ιππότη του Μεσαίωνα, αλλά από τους ...ασβούς!
Πρόκειται πιθανόν για νεολιθικό οικισμό στην περιοχή, είπε ο Paton, και αυτό αλλάζει τα δεδομένα της κατοίκησης  στην περιοχή και γενικότερα στην ιστορία της.

--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγήςhttp://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: