18.2.14

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν θραύσματα των Κολοσσών του ΜέμνοναΦεβρουάριος 18, 2014.

Ομάδα Γερμανών αρχαιολόγων μαζί με Αιγύπτιους εμπειρογνώμονες βρήκαν (κι άλλα)  θραύσματα από έναν από τους Κολοσσούς του Μέμνονα.


Σύμφωνα με το κανάλι ‘Αλ Αραμπίγια’ από τη μελέτη των ευρημάτων διαπιστώθηκε ότι ήταν μέρος του βόρειου αγάλματος στη Θήβα, το οποίο υπέστη ζημιές κατά τον ισχυρό σεισμό του 27 π.Χ.

«Γερμανοί επιστήμονες, σε συνεργασία με τους Αιγύπτιους αρχαιολόγους κατά τη διάρκεια ανασκαφών, ανακάλυψαν θραύσματα από τεράστιο άγαλμα στη Θήβα», ανακοίνωσε ο υπουργός αρχαιοτήτων Μουχάμεντ Ιμπραχίμ Αλί.

Οι Κολοσσοί του Μέμνονα- γιγαντιαία αγάλματα που δημιουργήθηκαν κατά τη βασιλεία του Αμενχοτέπ του Γ’ ( 1390-1352 π.Χ.) , απεικόνιζαν τον ίδιο να κάθετα στην είσοδο του ναού του τάφου του.

Η τοποθεσία με τους κολοσσούς του Αμενχοτέπ του Γ’ ήταν κάποτε πολυτελές κέντρο λατρείας που καταλάμβανε 35 εκτάρια. Τα αγάλματα είχαν ύψος 18 μέτρα και ζύγιζαν περισσότερο από 700 τόνους το καθένα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.grΔεν υπάρχουν σχόλια: