4.2.14

Εκκλησία 1700 ετών θα ανοίξει εκ νέου στην Ανατολική ΤουρκίαΗ εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου, όπως είναι σήμερα

Φεβρουάριος 4, 2014.

Η εκκλησία  στη Μονή του Αγίου Βαρθολομαίου, του τρίτου αιώνα, στην πόλη Βαν της ανατολικής Τουρκίας, θα αποκατασταθεί και θα ανοίξει για τους τουρίστες.


Το μοναστήρι εμπεριέχονταν σε έκταση εγκαταστάσεων του τουρκικού στρατού. Λόγω μετεγκατάστασης του στρατοπέδου, το παλαιό μοναστήρι αποδόθηκε στο τουρκικό υπουργείου Πολιτισμού.

Η εκκλησία είχε κλείσει εδώ και δεκαετίες και επαναλειτούργησε για πρώτη φορά το 2013, όταν η έκταση παραχωρήθηκε από τον τουρκικό στρατό.

«Σχεδιάζουμε να αποκαταστήσουμε την εκκλησία και να ανοίξει για τους τουρίστες, στο τέλος του τρέχοντος έτους», είπε ο  Muzaffer Aktuğ, διευθυντής του γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού στην επαρχία Βαν.

«Εκτός από το οικοδομικό σύμπλεγμα του Αγίου Βαρθολομαίου, θα αποκατασταθούν, επίσης, πολλά άλλα οικοδομήματα που περιλαμβάνονται στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, όπως είναι τα κάστρα της εποχής των Ασσυρίων Urartu», είπε.

Ο ναός του Αγίου Βαρθολομαίου χτίστηκε στο χώρο του μαρτυρίου του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, ο οποίος φημίζεται ότι έχει φέρει το χριστιανισμό στην Αρμενία κατά τον πρώτο αιώνα.

Η περιοχή γύρω από την πόλη Βαν, είναι γνωστή για τις πολλές αρμενικές εκκλησίες της και από τα ερείπια του βασιλείου των Urartu, της εποχής του Σιδήρου, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.

--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: