3.1.14

Άγαλμα της Αρτέμιδος στο αρχαίο Πάριον των Δαρδανελίων

Ιανουάριος 3, 2014.

Στην αρχαία πόλη Πάριον των Δαρδανελίων κατά την περσινή αρχαιολογική περίοδο διενεργήθηκαν ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο.


Των αρχαιολογικών ανασκαφών προΐστατο ο καθηγητής του τμήματος αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου «Erzurum Atatürk», Cevat Başaran, ο οποίος έχει διενεργήσει  πολλές ανασκαφές στον συγκεκριμένο χώρο.


Στις ανασκαφές συμμετείχαν φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια της Τουρκίας και έγιναν στη νεκρόπολη της αρχαίας ελληνικής πόλης, στο θέατρο, στο Ωδείον, στα Λουτρά και σε αρχαίες δομές.


Η ανασκαφή στην περιοχή του Ωδείου του αρχαίου Παρίου έφερε ένα σημαντικό αποτέλεσμα.

Ανακαλύφθηκε το άγαλμα μια γυναίκας που φορούσε μια φαρέτρα, κρατούσε ένα τόξο στα χέρια της και κεφάλια ζώων. Η αρχαιολογική ομάδα αποφάνθηκε ότι πρόκειται για ένα άγαλμα περίπου 1.800 ετών της Ελληνίδας Θεάς Αρτέμιδος.


Σύμφωνα  με το επικεφαλής της ανασκαφής Δρ Cevat Başaran «Το άγαλμα είναι 70 εκατοστά ύψος και κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας λευκό μάρμαρο, σπάνιο στο είδος του. Βρέθηκε σε κομμάτια και βρίσκεται δίπλα σε παραστάσεις ζώων του δάσους, φέρει τη φαρέτρα στον ώμο και κρατά ένα τόξο,  είναι η κυνηγός (των αρχαίων Ελλήνων) θεά Άρτεμις», είπε.
Οι ανασκαφές έγιναν τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: