7.1.14

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε ζυθοποιείο 3.000 ετών


Φωτό από το αρχαίο ζυθοποιείο στον αιγυπτιακό τάφο, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου

Ιανουάριος 7, 2014.

Ιαπωνική αρχαιολογική ομάδα η οποία διενεργεί ανασκαφές στην περιοχή του Λούξορ, ανακάλυψε έναν  αρχαίο τάφο στον οποίο υπάρχουν ζωγραφικές ενός ζυθοποιείου που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανάγεται περίπου στο 1.000 π.Χ.


Ο Αιγύπτιος υπουργός αρχαιοτήτων Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, είπε την περασμένη Παρασκευή ότι ο τάφος είναι της περιόδου της βασιλείας των Ραμσή  και ανήκει σύμφωνα με τα ιδεογράμματα που βρέθηκαν στον επικεφαλής της δημιουργίας ζύθου «για τους θεούς των νεκρών», ο οποίος ήταν συγχρόνως και επικεφαλής της αποθήκης του οινοπνευματώδους ποτού.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι τοίχοι του θαλάμου είναι διακοσμημένοι με «υπέροχες ζωγραφικές με έντονα χρώματα που αντανακλούν την καθημερινότητα της ζωής, απεικονίζουν, ακόμη, και θρησκευτικές τελετές που διενεργούνταν τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ο επικεφαλής της ιαπωνικής ομάδας, Jiro Kondo, είπε ότι τάφος ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε έναν άλλο παλαιότερο τάφο που ανήκει στην οικογένεια του Αμενχοτέπ του Γ΄, ο παππούς του φημισμένου αγοριού –Φαραώ, Τουταγχαμών, σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: