3.12.13

Θιβέτ: Τα γαϊδούρια και τα άλογα πήγαν ...περίπατο


Δεκέμβριος 3, 2013.

Στο Θιβέτ κάποτε οι άνδρες κυκλοφορούσαν «με ένα άλογο, ένα πιστόλι και ένα στιλέτο», τώρα σε έναν πληθυσμό τριών εκατομμυρίων, τα αυτοκίνητα έχουν ξεπεράσει τις τριακόσιες χιλιάδες.


Στην απογραφή της 30ης Νοεμβρίου 2013, ήταν εγγεγραμμένα 307.170 αυτοκίνητα, τα οποία είναι κατά 16% περισσότερα από πέρσι.

«Είναι, πια, συνηθισμένο το φαινόμενο να κολλούν οι άνθρωποι μέσα στην κίνηση επί μισή ώρα. Τις περισσότερες φορές, το ποδήλατο είναι ταχύτερο από ό, τι το αυτοκίνητο», δήλωσε ο ταχυδρόμος  Βανκ Σεν, που παραδίδει το ταχυδρομείο με το αυτοκίνητο.

Περίπου μισό αιώνα πριν, το μόνο αυτοκίνητο ήταν ένα δώρο στο 14ο Δαλάι Λάμα που εστάλη σε τεμάχια τα οποία μεταφέρθηκαν με τα μουλάρια.

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες το Θιβέτ, δέχθηκε μια έκρηξη στην οικονομία του που είχε ως αποτέλεσμα την απόκτηση αυτοκινήτων και την ανάπτυξη της κυκλοφορίας. Η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να κάνει πολλά για τη βελτίωση της ανάπτυξης της ασφάλειας των οδηγών και των πεζών.

Μεταξύ των πολλών, ήταν η παροχή ρούχων φθορισμού για να διακρίνονται το βράδυ οι θρησκευτικοί προσκυνητές,  δημιουργήθηκαν δέκα διάδρομοι πεζών στη πρωτεύουσα Λάσα, καθώς και χώροι στάθμευσης και πριν από δύο χρόνια άρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή  λωρίδων για τα λεωφορεία.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: