3.12.13

Η βασιλική οδός στην αρχαία Μύνδο


Δεκέμβριος 3, 2013.

Μετά από 3.500 χρόνια, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, με αιτία την άμπωτη εμφανίσθηκε η «βασιλική οδός» μέσα στη θάλασσα που ένωνε την αρχαία Μύνδο της Καρίας, στη χερσόνησο της Αλικαρνασσού,  με το μικρό νησί που βρίσκεται κοντά στις ακτές.

Στα ερείπια της ‘βασιλικής οδού’ πηγαίνουν  οι κάτοικοι της διπλανής πόλης Γκιουμουσλούκ για να ψαρέψουν, αφού μπορούν να διαβούν τον πέτρινο διάδρομο που είναι μέσα στη θάλασσα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο αρκετές χιλιάδες κάτοικοι από την Αλικαρνασσό – που απέχει 18 χιλιόμετρα- ήρθαν και είδαν το παράξενο φαινόμενο της επαναφοράς στην επιφάνεια των υδάτων του αρχαίου δρόμου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος της αρχαιολογίας που είναι υπεύθυνος για την αρχαία πόλη Μύνδο, Μουσταφά Σαχίν, η βασιλική οδός που είναι γνωστή από την αρχαιότητα, βάσει των ελληνικών κειμένων, μπορεί εύκολα να περπατηθεί αφού είναι λίγο μέσα στο νερό και θα ενταχθεί στο σύνολο των αρχαιολογικών τοποθεσιών στην περιοχή.

--

               

               

               

               

               

               

               

               

                               

                               

                               

                               

                               

                               

                               

                                               

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

                                               

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

                               

               
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: