18.12.13

Το μεγαλύτερο δίκτυο σπηλαίων ανακαλύφθηκε στην Κίνα

 Δεκέμβριος  18, 2013.

  Στη βορειοδυτική κινεζική επαρχία Γκανσού, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα τεράστιο δίκτυο σπηλαίων.


Εκτείνεται σε μια απόσταση πάνω από 50 χιλιόμετρα βραχώδους περιοχής στις δύο όχθες του ποταμού Γίντζε και περιλαμβάνονται σε αυτό 512 σπήλαια και 5 πηγάδια.

Η μοναδικότητα αυτής της δημιουργίας είναι ότι το σμιλεύτηκε επί πολλές χιλιάδες χρόνια από την ίδια τη φύση και  συγχρόνως και από τους ανθρώπους.

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα περισσότερα από τα 400 σπήλαια, παρόλο που έχουν δημιουργηθεί από τη φύση (όπου το νερό και ο αέρας είναι οι  καλύτεροι ‘αρχιτέκτονες’ όλων των εποχών) έχουν επεκταθεί από τους προγόνους των Κινέζων, οι οποίοι προφανώς τα χρησιμοποιούσαν για βουδιστικούς ναούς.

Οι εδικοί πιστεύουν ότι οι άνθρωποι άρχισαν να εγκαθίστανται σε αυτά τα μέρη, στις αρχές της πρώτης χιλιετίας μ.Χ. όταν ο Βουδισμός, άρχισε να διεισδύει στην Κίνα από την Ινδία.

Αυτό μπορεί να εξηγήσει το γεγονός ότι το εσωτερικό των ‘ναών’ είναι πολύ φτωχό.

Έτσι, δεν υπάρχουν αγάλματα ή τοιχογραφίες που συνήθως κοσμούν τους ιερούς τόπους των πιο πρόσφατων εποχών.

Τα σπήλαια στις όχθες του Jinghe διαφέρουν από τα άλλα σπήλαια που έχουν βρεθεί, σε ορισμένα χαρακτηριστικά.

Συνδέονται με οριζόντια καταστρώματα τα οποία έχουν πρόσβαση στις κορυφές των βουνών μέσα από τεράστια κάθετα πηγάδια.

Αυτή η ‘σκοτεινή πολιτεία’ των σπηλαίων, όταν την εντόπισαν οι αρχαιολόγοι ήταν σχεδόν άθικτη, αν και είχαν περάσει περίπου 2.000 χρόνια από την πρωτο-κατοίκησή της.

--

 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: