14.12.13

Το Απολιθωμένο Δάσος στη Λήμνο αναγνωρίσθηκε ως «Μνημείο της Φύσης»


Δεκέμβριος 14, 2013.

Το καθεστώς ως «Διατηρητέο Μνημείου της Φύσης» έλαβαν τα απολιθωμένα δέντρα στο νησί της Λήμνου, που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία σε ένα μεγάλο πεδίο, που περιγράφεται ως απολιθωμένο δάσος του νησιού.


Σύμφωνα με  ρωσική ιστοσελίδα, υπό την προστασία του κράτους βρίσκονται οι ξεχωριστοί κορμοί των δέντρων, οι ρίζες και οι καρποί τους, ακόμη και οι σπόροι στην περιοχή. Η απόφαση αναφέρει ότι «το απολιθωμένο δάσος της Λήμνου είναι ένα μοναδικό δημιούργημα της φύσης και της φυσικής κληρονομιάς της χώρας, έχει μια σπάνια ποικιλία ορυκτών και γεωμορφολογική αξία».

Από τώρα, στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας, εκτός από το παγκοσμίου φήμης απολιθωμένο δάσος της Λέσβου, θα υπάρχει και  ένα άλλο φυσικό μουσείο- αυτό της Λήμνου, και από την επόμενη χρονιά, οι τουρίστες που επιλέγουν ως τόπο διαμονής τους το φιλόξενο νησί, εκτός από τις τοπικές γεύσεις του βορειο-ανατολικού Αιγαίου Πελάγους, με τα κρυστάλλινα θαλάσσια ύδατα, θα μπορούν να κάνουν πλουσιότερες  τις παλαιοντολογικές τους γνώσεις στο υπαίθριο μουσείο, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: