13.12.13

Αίγυπτος: Χιόνισε μετά από δεκαετίες στο Κάιρο


Χιόνι κάλυψε και τη Χερσόνησο του Σινά- Παγετός στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης

Δεκέμβριος 13, 2013.

Τα προάστια του Καΐρου για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες  καλύφθηκαν από το χιόνι. Η Μέση Ανατολή έχει πληγεί από μια σφοδρή χειμερινή καταιγίδα με τη θερμοκρασία να σημειώνει κατακόρυφη πτώση στη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών, μετά από πολλά χρόνια, σύμφωνα με αξιωματούχο τα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου.


«Είναι η πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια που χιόνισε στα προάστια του Καΐρου», δήλωσε ο Αλί Αμπντελαζίμ, υπάλληλος του μετεωρολογικού σταθμού.
«Όλες οι περιοχές είναι κατάλευκες», είπε στο  τηλέφωνο ο Καρίμ Χεϊράτ από Γαλλικό Πρακτορείο αναφέροντας την κατάσταση  από την πόλη Μεντινάτι, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας.

Στη χερσόνησο του Σινά, ο χιονάς κάλυψε όλη την περιοχή με ένα στρώμα αρκετών εκατοστών χιονιού που έχει παγώσει στην ορεινή περιοχή γύρω από το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, πρώτη φορά μετά από 60-70 χρόνια.

Ο Μοχτάρ Χουσεΐν, ο οποίος ζει στην περιοχή, είπε ότι από την Πέμπτη δεν έχει βγει καθόλου από το σπίτι του.

«Το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα και δεν έχουμε βγει από το σπίτι», είπε.
Στις ακτές της Μεσογείου, οι κήποι, οι δρόμοι και τα σπίτια στην πόλη Ρας αλ Μπαρ, καλύφθηκαν  με ένα στρώμα λευκό, έπειτα από την έντονη χιονόπτωση, είπε η κάτοικος της πόλης Ράνια αλ Μουμπασίρ.

 Στην βόρεια παράκτια πόλη της Αλεξάνδρειας, υπήρξει μια ελαφρά χιονόπτωση, αλλά οι αρχές έκλεισαν το λιμάνι για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και των ισχυρών ανέμων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: