29.11.13

Άγαλμα του 3ου αιώνα ανακαλύφθηκε στην Φιλιππούπολη


..και κιονόκρανα κορινθιακού ρυθμού

www.mikres-ekdoseis.gr

Νοέμβριος 29, 2013.

Άγαλμα του 3ου ή αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. της αρχαίας πόλης της Φιλιππουπόλεως στη Βουλγαρία-  στη σύγχρονη πόλη Πλοβντίβ- ήρθε στο φως κατά τις ανασκαφικές εργασίες που γίνονται κοντά στο ταχυδρομείο της πόλης.


Το άγαλμα είναι ακέφαλο και με το ένα χέρι κρατά μια περγαμηνή, και με βάση αυτό,  οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι πρόκειται για απεικόνιση αρχαίου σημαίνοντος δικαστή  της Φιλιππουπόλεως.

«Ίσως είχε στηθεί για μόνο περίπου 40 με 50 χρόνια και στη συνέχεια χτίστηκε, έγινε μέρος του τοίχου», υπέθεσε ο αρχαιολόγος Μπόρις Ντραγκάνοφ επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας, από το σπάσιμο που είχε το μαρμάρινο άγαλμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Plovdiv24», που επικαλείται δηλώσεις της αρχαιολόγου Έλενα Κισιάκοβας,  οι ανασκαφικές εργασίες στην αρχαία ρωμαϊκή αγορά της Φιλιππουπόλεως έχουν φθάσει στο τέλος τους για φέτος.

 Οι αρχαιολογικές προσπάθειες έφεραν στο φως θραύσματα κιόνων καθώς και κιονόκρανα κορινθιακού ρυθμού και είναι της ρωμαϊκής περιόδου της πόλης.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: