29.10.13

Βουλγαρία: Καταγγελία για το θησαυρό των αρχαίων Θρακών


Οκτώβριος 29, 2013.

Ο θησαυρός των αρχαίων Θρακών, γνωστός ως ‘ Θησαυρός Παναγκιούριστε’- από την περιοχή που βρέθηκε, σύμφωνα με καταγγελίες  των απογόνων των εξερευνητών έχουν αντικατασταθεί με άλλα παρόμοια αντικείμενα.


Η καταγγελία έγινε από τον Πάβελ Τσβετάνκοφ, που σύμφωνα με αυτόν ορισμένα από τα εκθέματα που παρουσιάζονται είναι διαφορετικού βάρους και μεγέθους σε σχέση με τα πρωτότυπα.

Ο Τσβετάνκοφ κατήγγειλε ότι  ένα από τα αντικείμενα – με ένα ανάγλυφο ελάφι -έχει βάρος  11 γραμμάρια περισσότερα από το πρωτότυπο, αλλά και άλλα αντικείμενα έχουν διαφορετικό μέγεθος και βάρος.

Ο ίδιος και η αδελφή του, κατήγγειλαν  στις αρχές  και προέβησαν σε ποινικές διώξεις, αλλά δεν έχουν λάβει ακόμη καμία απάντηση.

«Θέλω να μάθω την αλήθεια, πως συνέβη. Έχω έντονες σκέψεις ότι ο θησαυρός Παναγκιούριστε έχει αντικατασταθεί».

Ο ίδιος υποστήριξε, στη βουλγαρική τηλεόραση, ότι τα χρυσά αντικείμενα από το 1974 και για οκτώ χρόνια έλειπαν από το αρχαιολογικό μουσείου του Πλοβντίβ (Φιλιππούπολης) και κανείς δεν γνώριζε που ήταν, σημειώνει το δημοσίευμα του Κρος.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: