18.10.13

Η Αίγυπτος σταμάτησε δημοπρασίες στο Λονδίνο με κλεμμένα αιγυπτιακά έργα


Οκτώβριος 18, 2013.

Κάιρο.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων, Μοχάμεντ Ιμπραήμ, ζήτησε από το Υπουργείο Εξωτερικών να σταματήσει την πώληση 165 αρχαίων αιγυπτιακών έργων τέχνης που πρόκειται να δημοπρατηθούν  στο Bonhams Auctioneers του Λονδίνου στις 22 Οκτωβρίου, μέχρι να προσκομισθούν τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ελήφθησαν από την Αίγυπτο νόμιμα.


Το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε την αίθουσα δημοπρασιών ότι τα αντικείμενα, ίσως, έχουν κλαπεί από τα μουσεία και έχουν εξαχθεί παράνομα και ζήτησε από τον οίκο δημοπρασιών να δοθεί κατάλογος των αντικειμένων που είναι προς πώληση στη βρετανική αστυνομία, η οποία θα επιβεβαιώσει το δικαίωμα της Αιγύπτου στον επαναπατρισμό των αντικειμένων, εφ’ όσον αποδειχθεί ότι πρόκειται για κλεμμένα έργα τέχνης.

Οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί με την UNESCO απαγορεύουν την παράνομη διακίνηση των πολιτιστικών αγαθών από τις χώρες καταγωγής τους, αναφέρει το αιγυπτιακό δημοσίευμα της Αλ Μάσρι αλ Γιουμ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: