14.9.13

Πρώτη φορά ανθρώπινο δημιούργημα βγήκε από το ηλιακό σύστημα


Σεπτέμβριος 14, 2013.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας ένα ιπτάμενο αντικείμενο που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο βγήκε από το ηλιακό μας σύστημα και άρχισε να ταξιδεύει στο βαθύ διάστημα, ανάμεσα σε αστεροειδή.


Η NASA επιβεβαίωσε ότι το διαστημόπλοιο Voyager 1, που εκτοξεύθηκε στο διάστημα το 1977, βρίσκεται 19 δισεκατομμύρια μίλια από τον ήλιο και έχει εισέλθει σε ένα άγνωστο και ανεξερεύνητο περιβάλλον.

Η NASA δήλωσε ότι το διαστημικό σκάφος βρισκόταν, ήδη, έξω από το ηλιακό μας σύστημα από την αρχή του έτους, αλλά απαιτήθηκε αρκετός καιρός για να φθάσουν οι πληροφορίες του στη Γη. Οι επιστήμονες  της αμερικανικής αεροδιαστημικής εταιρείας το γεγονός αυτό το καταγράφουν  ως ένα από τα πιο σημαντικά τεχνολογικά επιτεύγματα στην ιστορία της επιστήμης.

Το Voyager 1 θα μελετήσει τον περιβάλλοντα χώρο του που ως  τώρα είναι άγνωστος για τον άνθρωπο.

Αν όλα πάνε καλά ο διαστημικός ταξιδευτής θα συνεχίσει να στέλνει τις πληροφορίες του μέχρι το 2025, οπότε αναμένεται να τελειώσουν και τα πυρηνικά καύσιμά του.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: