19.9.13

Τάφοι μυκηναϊκής εποχής ανακαλύφθηκαν στις ακτές της Μικράς ΑσίαςΣεπτέμβριος 19, 2013.

Αρχαίοι τάφοι που φέρονται να ανήκουν στην Μυκηναϊκή Εποχή,  ηλικίας 3.500 ετών,  έχουν έρθει στο φως κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στην περιοχή της Αλικαρνασσού.


Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των ανασκαφών Δρ Yusuf Boysal, είπε ότι η ομάδα του έχει μέχρι στιγμής εντοπίσει λείψανα πολλών τάφων, έναν κύλικα, ένα τρίωτο κύπελλο, μια υδρία, ένα χάλκινο ξυράφι, οστά ζώων, πολλά κομμάτια διαφόρων σχημάτων από γυαλί και χάνδρες.

Επίσης, το περασμένο έτος στην περιοχή της αρχαίας πόλης της Στρατονίκειας ανακαλύφθηκε, κατά τη διάρκεια των ανασκαφών ένα βασιλικό σύμπλεγμα.
Στο χώρο υπάρχει, επίσης, το μεγαλύτερο  αρχαίο γυμνάσιο της Μικράς Ασίας και ένα νεκροταφείο μονομάχων.

Το μαρμάρινο σύμπλεγμα είναι ύψους 1,5 μέτρων και δύο μέτρων πλάτος, απεικονίζονται κεφάλια ταύρων και η εικόνα μιας θεάς της αρχαίας Ελλάδας.

Επισημαίνεται ότι ένα σύνολο 725 αρχαιολογικών ευρημάτων εντοπίστηκαν στο χώρο της αρχαίας πόλης  της Στρατονίκειας κατά το 2012, σημειώνει το περιοδικό Archaeology.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: