15.7.13

Σκόπια: Συνελήφθη ο γνωστός αρχαιολόγος Πάσκο Κούζμαν για ...αρχαιοκαπηλεία


Ο γνωστός αρχαιολόγος του καθεστώτος Γκρούεφσκι συνελήφθη κατηγορούμενος για παράνομες πωλήσεις αρχαιολογικών ευρημάτων...

Ιούλιος 15, 2013.

Σκόπια.

Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε, δημοσίευμα της σλαβικής τηλεόρασης Alfa, για τη σύλληψη του Διευθυντή του Γραφείου για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Πάσκο Κούζμαν, σήμερα το πρωί.

Οδηγήθηκε σήμερα με χειροπέδες για ανάκριση στο Βασικό Δικαστήριο των Σκοπίων.

Ο γνωστός αρχαιολόγος συνελήφθη σε σχέση με την Φάλαγγα Δράσης 2, η οποία συνέλαβε κατά το παρελθόν 19 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων του Μουσείου για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα Σκόπια και στο Μουσείο του Ντεμίρ Καπίγια όπως και  έναν  αξιωματικό της αστυνομίας από το Βέλες.

Ομάδα εντόπιων αρχαιολόγων από την περιοχή του Ντεμίρ Καπίγια, Άγιο Νικόλαο, Καβαντάρτσι και τα Σκόπια, πραγματοποιούσαν παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές σε περιοχές με μεγάλη πολιτιστική και αρχαιολογική αξία και τα αντικείμενα που έβρισκαν τα πωλούσαν στην αγορά του νοτιοσλαβικού κράτους και στο εξωτερικό, μαζί με εικόνες αγίων από παλαιές εκκλησίες που έχουν ανεκτίμητη πολιτιστική αξία , σημειώνει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: