31.7.13

Αφρικανός Δικηγόρος κατέθεσε αγωγή κατά Ισραήλ και Ιταλίας για τη Σταύρωση του Ιησού από τη Ναζαρέτ
Ιούλιος 31, 2013.

Δικηγόρος από την Κένυα, ο Ντόλε Ιντίντις- Dole Indidis, πρώην γραμματέας Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας, κατέθεσε αγωγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και απαιτεί να διευκρινιστεί η «παράνομη σταύρωση του Ιησού, για την οποία ευθύνη φέρει κατά κύριο λόγο, το Ισραήλ.


Αυτό αναφέρεται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την 31η Ιουλίου 2013 τα οποία επικαλούνται την εφημερίδα της Κένυας ‘Nairobian’.

Κατηγορείται για το θάνατο του Ιησού, ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Τιβέριος, ο αντιπρόσωπος στην Ιουδαία, Πόντιος Πιλάτος, το Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων, ο βασιλιάς Ηρώδης  καθώς η σημερινή Δημοκρατία της Ιταλίας και το κράτος του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο ενάγων ισχυρίζεται ότι τα αποδεικτικά στοιχεία κατά των εισηγμένων προσώπων και οντοτήτων βρέθηκαν στην Αγία Γραφή, η οποία « δεν είναι και τόσο αξιόπιστος». Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο κατηγορητήριο η πλειοψηφία των κατηγορουμένων είναι νεκροί πάνω από 2000 χρόνια, την ευθύνη για τις ενέργειές τους πρέπει να αναληφθούν από τα κράτη κληρονόμοι των οποίων διαπράχθηκε το αδίκημα.

«Κατέφυγα στη μήνυση, διότι πιστεύω ότι πρέπει να προστατευτεί η αξιοπρέπεια του Ιησού και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για τον άνθρωπο από τη Ναζαρέτ, τον οποίο παράνομα και κακόβουλα σταύρωσαν παραβιάζοντας τα δικαιώματά του» είπε ο Ιντίντις.

Ο δικηγόρος πιστεύει ότι οι νόμιμοι κληρονόμοι των αρχαίων Ρωμαίων και των Εβραίων είναι η Ιταλία και το Ισραήλ, όπου βρίσκεται σε ισχύ ακόμη το ρωμαϊκό δίκαιο, με το οποίο ο Ιησούς θανατώθηκε.

Ο Τύπος αναφέρει ότι προηγουμένως ο Ιντίντις κατέθεσε αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Ναϊρόμπι, αλλά ο δικαστής  την απέρριψε και ο δικηγόρος αποφάσισε να προσφύγει σε μια ανώτερη αρχή- στο Δικαστήριο της Χάγης. 

Ζητά το Δικαστήριο να κρίνει με ποιο δικαίωμα αφού ο Ιησούς δεν έκανε κανένα έγκλημα, ξυλοκοπήθηκε, βασανίστηκε, προσβλήθηκε, τον έφτυσαν και τελικά τον σταύρωσαν.

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχολιάζοντας την αγωγή δήλωσε ότι η περίπτωση αυτή εμπίπτει στη δομή που ασχολείται με τις διακρατικές συγκρούσεις.
--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: