24.7.13

Ανακαλύφθηκε τεράστια ουρά δεινοσαύρου στο ΜεξικόΙούλιος 24, 2013.

Μεξικανοί παλαιοντολόγοι ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει  μια πλήρη ουρά δεινοσαύρου 50 σπονδύλων στην έρημο Κοαχουίλα.


Το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η ουρά είναι περίπου 15 πόδια (5 μέτρα) μήκος και μοιάζει  με ουρά Χαντροσαύρας – Hadrosaur ή της ορνιθορύγχου δεινοσαύρας [hadrosaur or crested duckbill dinosaur, στο δημοσίευμα του AP).

Ωστόσο ένα άλλο Ινστιτούτο τη Δευτέρα ισχυρίζεται ότι δεν είναι ακόμη δυνατή η εξακρίβωση του είδους του Δεινοσαύρου, αλλά είναι η πρώτη φορά που ανακαλύφθηκε πλήρης ουρά αυτού του είδους στο Μεξικό.Η παλαιοντολόγος Felisa Aguilar, λέει ότι σύμφωνα με το μήκος της ουράς οι δεινόσαυρος ήταν 36 πόδια (12 μέτρα)  μήκος και έζησε πριν από 72 εκατομμύρια χρόνια.

Για την ανασκαφική έρευνα, μετά την ανακάλυψη ορισμένων σπονδύλων, χρειάστηκαν  20 ημέρες για την αποκάλυψη ολόκληρης της σπονδυλωτής ουράς στην περιοχή του δήμου Cepeda  στη βόρεια πολιτεία που συνορεύει με το Τέξας.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: