4.5.13

Υποβρύχια αρχαιολογία στην ΑλβανίαΜάιος 4, 2013.

Οι ακτές της Αλβανίας θεωρούνται ως ένας μεγάλος γεωγραφικός χώρος, ο οποίος κρύβει αρχαιολογικούς θησαυρούς χαμένους στο βυθό της θάλασσας.


Σύμφωνα με το διευθυντή του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας, , Luan Përzhita, «σύντομα θα είναι έτοιμοι οι χάρτες όλων των αρχαιολογικών παράκτιων περιοχών, στις οποίες υπάρχουν αρχαία μνημεία στο βυθό και βυθισμένα πλοία. Στοιχεία τα οποία σε πολλές χώρες χρησιμοποιούνται  για την προσέλκυση τουριστών».

Ο υποβρύχιος αρχαιολογικός χάρτης των ακτών της Αλβανίας θα συνταχθεί υπό την διεύθυνση του Adrian Anastasi, ειδικού στην υποβρύχια αρχαιολογία και του Δρ Jeff Royal από το Ίδρυμα «RPM Nautical» του Πανεπιστημίου της Καρολίνας των ΗΠΑ.

Οι κύριοι συντελεστές του έργου δεν θα αναφερθούν μόνο στον κόλπο του Αυλώνα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά σε όλη την ακτή του Ιουνίου Πελάγους και ειδικά στα σημεία όπου έχουν βρεθεί αρχαιολογικά αντικείμενα κατά τα τελευταία χρόνια, αναφέρει το δημοσίευμα της Gazeta Shqip.


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: