15.5.13

Αίγυπτος : Η ασέβεια της «μουσουλμανικής επανάστασης»Μάιος 15, 2013.

Μετά την επανάσταση του 2011 έχει επικρατήσει μια αντίληψη που μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ασέβεια στην ιστορική κληρονομιά της Αιγύπτου.


Στην βόρεια ακτή της Αιγύπτου στην Αλ Μπορντάν έχουν καταστραφεί αρχαίες δομές που χρονολογούνται από την ελληνορωμαϊκή εποχή.

 Οι κάτοικοι της γειτονικής πόλης Αλ Χαμάμ, έχουν εισβάλει στο αρχαιολογικό χώρο επιβιβαζόμενοι σε ένα μεγάλο φορτηγό και με την περιφρούρηση ένοπλης συμμορίας (προφανώς της μουσουλμανικής επανάστασης)  δύο ντουζίνες βανδάλων άρχισαν να ισοπεδώνουν  ότι αρχαίο έβρισκαν εμπρός τους, προκειμένου να κατασκευάσουν μια σειρά εξοχικών κατοικιών για τους εαυτούς τους.

Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει τα ερείπια των ελληνο-ρωμαϊκών οχυρών, δρόμους, ναούς, κοιμητήρια.

Ο διευθυντής αρχαιοτήτων του Αλαμέιν, Khaled Abul-Magd, κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη της ανάδοχης εταιρείας, Yasser Khalil και τον οδηγό του φορτηγού, Mohamed Abdel Sattar για παραβίαση και καταστροφή του αρχαιολογικού χώρου.

Η αστυνομία Τουρισμού και Αρχαιοτήτων συνέλαβε τους κατηγορούμενος, αλλά αυτοί αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες.

Και οι δύο βρίσκονται υπό κράτηση μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών, σημειώνει το δημοσίευμα της Αλ Αχράμ που επισημαίνει ότι το φαινόμενο την τελευταία διετία είναι γενικό.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: