13.5.13

Βρέθηκαν τα πρώτα ίχνη ανθρώπινου κυνηγιού«Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι τα λείψανα είναι δύο εκατομμυρίων ετών»

Μάιος 13, 2013.

Μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Baylor  του Τέξας διαπίστωσε κατόπιν ευρημάτων ότι οι πανάρχαιοι πρόγονοι του ανθρώπου, χρησιμοποιούσαν λίθινα εργαλεία για τη σφαγή των ζώων, τα οποία θανάτωναν πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια.

Οι ανασκαφές διεξήχθησαν στην όχθη της λίμνης Βικτώρια στην Κένυα.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχει βρεθεί μεγάλος αριθμός σφαγμένων ζώων καθώς και λίθινων εργαλείων.

Ανάμεσα στα οστά βρέθηκαν και τα λείψανα ολόκληρης αντιλόπης καθώς και τα ίχνη που άφησαν κατά την κοπή του σώματός της για να γίνει τροφή στους αρχάνθρωπους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η παρουσία ολόκληρων σκελετών των ζώων υποδηλώνει ότι οι πρόγονοι του ανθρώπου τα έτρωγαν κατά τη διάρκεια του κυνηγιού.Εκτός από την αντιλόπη βρέθηκαν, επίσης, ορισμένα κρανία μεγαλύτερων ζώων που θανατώθηκαν από θηρευτές και από αρπακτικά.

Τα λιοντάρια και οι ύαινες δεν θα μπορούσαν να πάρουν τον εγκέφαλο των ζώων, αλλά μόνο οι αρχάνθρωποι που χρησιμοποίησαν εργαλεία για το άνοιγμα των κρανίων των ζώων, που θανατώνονταν από τα αρπακτικά ζώα, σημειώνει η ρωσική 'Λέντα'.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: