24.4.13

Μεξικό: Θα μελετηθεί σήραγγα κάτω από ναό δύο χιλιάδων ετώνΑπρίλιος 24, 2013.

Πόλη Μεξικού.

Μεξικανοί επιστήμονες θα ξεκινήσουν μια λεπτομερή μελέτη της σήραγγας που βρέθηκε κάτω από τον περίφημο ναό του Quetzalcoatl, στην εγκαταλειμμένη μεξικανική πόλη του Teotihuacan Museum – Μουσείο Πόλης των Θεοτήτων.


Η σήραγγα είναι μήκους 30 με 35 μέτρα και ανακαλύφθηκε κάτω από το ναό του θεού των Αζτέκων Quetzal Coatl –Φτερωτό Φίδι,  πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους  από το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού – INAH.

Οι ερευνητές πιστεύουν  ότι δημιουργήθηκε πριν από  σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια. Τώρα οι επιστήμονες πρόκειται να μελετήσουν λεπτομερώς το σκοπό που εξυπηρετούσε.

Η Teoti Huacan ή Πόλη των Θεοτήτων, ήταν ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο που άκμασε από το ΙΙ έως το VII αιώνα. Το ιστορικό και αρχαιολογικό συγκρότημα βρίσκεται 50 χιλιόμετρα βόρεια-ανατολικά της Πόλης του Μεξικού στην εθνική οδό San Juan Teotihuacan.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό συγκρότημα αρχαίων δομών με πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης και το ναό του Quetzal Coatl που το 1987 συμπεριλήφθη στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

--
arqueología mexicana

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: