22.4.13

Στην Ισπανία βρέθηκε η κεφαλή φίλου του ΒάκχουΑπρίλιος 22, 2013.

Μαρμάρινο κεφάλι που αποδίδεται στο Σειληνό- το μεγάλο φίλο του Βάκχου του θεού του κρασιού και της οινοποιίας, βρήκαν οι αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν ανασκαφές σε αρχαία ρωμαϊκή περιοχή στο μικρό χωριό Pond del Treball Digne, κοντά στη Βαρκελώνη.


Το γλυπτό ανάγεται στο δεύτερο μ.Χ. αιώνα και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για το Σειληνό από τη μεθυσμένη αναπαράστασή του και του ότι περιβάλλονταν από πέντε πατητήρια σταφυλιών.

Στο ίδιο μέρος το περασμένο καλοκαίρι είχε βρεθεί, επίσης, ένα γλυπτό του ίδιου του Βάκχου, του Διόνυσου, σύμφωνα με την ελληνική παράδοση.

Παρά το γεγονός ότι το άγαλμα του Διονύσου είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που του Σειληνού, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι και οι δύο ανήκαν σε παράσταση από το ίδιο ιστορικό σύμπλεγμα.

Η καθηγήτρια της αρχαιολογίας  του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης (UAB), Isabel Rhoda επισημαίνει ότι η περιοχή της ανασκαφής είναι χώρος των πλουσίων της αρχαιότητας και ως εκ τούτου περιμένει να ανακαλύψει περισσότερα αρχαία αντικείμενα.

--
Археологический блог

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: