12.3.13

Η Ρωσία δεν θα ασχοληθεί με την αντιμετώπιση των μετεωριτώνΜάρτιος 12, 2013.

Στα μέσα Φεβρουαρίου 2013, στην περιοχή Τσελιάμπινσκ σημειώθηκε πτώση ενός μετεωρίτη ο οποίος σε υψόμετρο περίπου 25 χιλιομέτρων από τη Γη εξερράγη.


Η πτώση είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν σοκ περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι, να καταστραφούν πάνω από 7.000 κτήρια και προκληθούν ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει και δεν προτίθεται να δημιουργήσει συστήματα προειδοποίησης για πτώσεις αστεροειδών και κομητών στη Γη, δήλωσε κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θέμα την ανάπτυξη μέτρων για την προστασία από τους κινδύνους και τις απειλές, ο υπουργός Άμυνας Όλεγκ Άσκενοφ, στο Κεντρικό Ινστιτούτο Έρευνας.

«Η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν συστήματα επιτήρησης χώρου που έχουν σχεδιασθεί για να εντοπίζουν και να ελέγχουν τα τεχνητά αντικείμενα, τα οποία μπορούν να ανιχνευθούν από απόσταση 50 χιλιάδων χιλιομέτρων από τη Γη.

Οι αστεροειδείς και οι κομήτες είναι αντικείμενα διαφορετικού τύπου και για την παρακολούθησή τους απαιτείται μία διαφορετική τεχνική.

Το Υπουργείο Άμυνας δεν έχει τα κατάλληλα μέσα και δεν σχεδιάζει στο μέλλον να κατασκευάσει», δήλωσε ο Άσκενοφ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Άμυνας μαζί με πανεπιστημιακούς φορείς θα διενεργήσει ανάλυση των επιπτώσεων του μετεωρίτη που έπεσε κοντά στο Τσελιάμπινσκ.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: