5.2.13

Ιμάμης στη Σαουδική Αραβία απαιτεί να φορούν μπούρκα και τα μωράΦεβρουάριος 5, 2013.

Ο Ιμάμης της Σαουδικής Αραβίας, Σεΐχ Αμντάλα Νταούντ, εξέδωσε παραγγελία (Φατβά), σύμφωνα με την οποία, όλα τα κορίτσια ακόμη και τα μωρά να φορούν μπούρκα, ώστε να προστατεύονται από τη σεξουαλική βία.


Την εντολή εξέδωσε ο Νταούντ  κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον ισλαμικό τηλεοπτικό σταθμό ‘Αλ Μάιντα και αναστάτωσε το κοινό, από το οποίο δέχθηκε σκληρή κριτική.
Ο πρώην δικαστής  του Σαουδικού Διοικητικού Συμβουλίου, Σεΐχης Μουχάμαντ αλ Ζλαν, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή είναι πολύ κακή για το Ισλάμ και το νόμο της Σαρία και είναι αρνητική για την κοινωνία.

Προέτρεψε τους μουσουλμάνους να αγνοήσουν τέτοιες φατβά, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες  που να δίνουν το δικαίωμα να κοινοποιήσει κάποιος τέτοιες αποφάσεις.

Πρόσθεσε ότι είναι λυπηρό να βλέπεις σε μία οικογένεια να καλύπτονται τα παιδιά εξ’ ολοκλήρου με την μπούρκα και αυτό θα είναι άδικο για αυτά.

Η ομιλία του Νταούντ είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά ανακοινώθηκε τώρα στο κοινό, το οποίο καταδίκασε την φετβά  που εκδόθηκε σε βάρος των παιδιών, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα που επικαλείται σαουδαραβική πηγή.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: