25.2.13

Οι επιστήμονες θα εκτρέψουν αστεροειδή με πύραυλοΦεβρουάριος 25, 2013.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο «John Hopkins» των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενός πυραύλου που μπορεί να αλλάξει την τροχιά του «Δίδυμου» αστεροειδή. 


Σύμφωνα με την Washington Post το έργο κοστολογείται στα 350 εκατομμύρια δολάρια. Η προετοιμασία μέχρι την εκτόξευση του πυραύλου θα διαρκέσει περίπου δέκα χρόνια.

 «Το έργο αυτό έχει δύο πτυχές-την ερευνητική πλευρά από τη μία και την προστασία  του πλανήτη από την άλλη» ανέφερε η επιστημονική διευθύντρια του έργου, Άντι Τσενγκ.

Οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι το 2022 ο αστεροειδής «Δίδυμος» θα βρίσκεται στο περιβάλλον της Γης σε απόσταση 10,5 εκατομμυρίων μιλίων.

Ο «Δίδυμος» - Didim, αποτελείται από δύο βασικά ουράνια σώματα  που το μικρότερο περιστρέφεται στο μεγαλύτερο. Οι επιστήμονες υπολογίζουν να χτυπήσουν τον μικρότερο του οποίου οι διαστάσεις είναι  περίπου 150 μέτρα.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το ζήτημα της προστασίας της Γης από αστεροειδές, άρχισε να μελετάται σοβαρά μετά από το πρόσφατο χτύπημα του μετεωρίτη στη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της  15ης  Φεβρουαρίου 2013 στην περιοχή Τσελιάμπινσκ εισήλθε μετεωρίτης στην ατμόσφαιρα διασπώμενος σε δεκάδες μεγάλα κομμάτια. Στη συνέχεια, πάνω από χίλια άτομα τραυματίστηκαν από τα θραύσματα του, γράφει το КРОСС.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: