8.1.13

Οι Βούλγαροι είναι απόγονοι της ...φυλής Καλάς του ΠακιστάνΙανουάριος 8, 2013.

«Μόνο το 12 τοις εκατό των γονιδίων μας είναι σλαβικό»

Πατρίδα των Βουλγάρων μπορεί να θεωρηθεί το βόρειο Πακιστάν και οι φυλετικοί συγγενείς μας είναι η εθνοτική ομάδα της πακιστανικής φυλής των Καλάς.


Αυτό ανέφεραν οι Βούλγαροι επιστήμονες μετά την αποστολή για αναζήτηση των αρχαίων χναριών στην περιοχή της Μέσης Ασίας. Οι Βούλγαροι ανθρωπολόγοι και  γενετιστές που εργάστηκαν για το έργο « Βουλγαρία- Πατρίδα», αποφάνθηκαν ότι  οι Βούλγαροι δεν έχουν σλαβικές ρίζες, όπως νομίζαμε, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, ο βουλγαρικός λαός έχει κατά 40 τοις εκατό γονίδια θρακικά, 40 τοις εκατό γονίδια του Πακιστάν και μόνο 12 τοις εκατό γονίδια των σλαβικών λαών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Αλεξαντάρ Ιλίεφ οι ομοιότητες μεταξύ των πολιτιστικών και γενετικών χαρακτηριστικών των Βουλγάρων και των Καλάς του Πακιστάν, επέζησαν περισσότερο από 2.000 χρόνια. Παρόμοιες είναι και οι φορεσιές με έναν βουλγαρικό τύπο.

Επίσης ο ανθρωπολογικός τύπος των Καλάς είναι πολύ παρόμοιος με τον ανθρωπολογικό των Βουλγάρων και οι ιδιορρυθμίες στην κατασκευή των οικιών που είναι στοιχείο βουλγαρικό υπάρχει και 6.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Βουλγαρία..., γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

-
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: