31.12.12

Βάγκνερ, Βέρντι και Στράους στην πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της ΒιέννηςΔεκέμβριος 31, 2012.

Η πιο διάσημη συναυλία στο κόσμο της κλασικής μουσικής, η πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης, το έτος αυτό θα αφιερωθεί εκτός από τα παραδοσιακά βάλς του Στράους και σε έργα του Γκιουζέπε Βέρντι και του Ρίχαρντ Βάγκνερ.


Η πρωινή συναυλία της 1ης Ιανουαρίου 2013, θα μεταδοθεί από το κρατικό κανάλι,  θα έχει διάρκεια 73 λεπτά και θα μεταδοθεί χωρίς διακοπή σε 81 χώρες, που αποτελεί ρεκόρ αναμεταδόσεων και οι θεατές μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες θα έχουν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν άμεσα τη συναυλία της Πρωτοχρονιάς στη Βιέννη.

Τη φιλαρμονική της Βιέννης «Musikverein»  θα διευθύνει  ο  51χρονος Franz Welser-Möst,  για δεύτερη φορά από το 2011, άξιος συνεχιστής των μαέστρων της φιλαρμονικής που διηύθυναν διάσημοι μουσικοί όπως οι Herbert von Karajan, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Riccardo Muti ...

Το μεγαλύτερο μέρος του ρεπερτορίου, όπως κάθε χρόνο, θα είναι αφιερωμένο σε συνθέσεις της οικογένειας Στράους, του Γιόχαν Στράους πατέρα, Γιόχαν Στράους υιού και Γιόζεφ Στράους.

Θα εορτασθεί η επερχόμενη 200ή επέτειος από τη γέννηση του Ιταλού συνθέτη Giuseppe Verdi (1813-1901), του Γερμανού συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκερ (1813-1893) και η ορχήστρα θα ερμηνεύσει μουσική μπαλέτου από την όπερα «Δον Κάρλος» και ως πρελούδιο από την 3η πράξη της όπερας του Βάγκερ “Lohengrin”.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: