26.12.12

Ρωσία: Η ποινή για απεικόνιση ναζιστικών συμβόλων αυξήθηκε κατά 50 φορέςΔεκέμβριος 26, 2012.

Μόσχα.

Η δημόσια απεικόνιση χαρακτηριστικών ή συμβόλων των απαγορευμένων εξτρεμιστικών οργανώσεων καθώς και η προπαγάνδα και η επίδειξη ναζιστικών σύνεργων ή συμβόλων από τους πολίτες αυξάνονται από ένα έως δύο χιλιάδες ρούβλια για του πολίτες και από ένα ως 2 χιλιάδες για τους υπαλλήλους του κράτους ως τέσσερις χιλιάδες ρούβλια και στα νομικά πρόσωπα έως 50 χιλιάδες ρούβλια.


Το σχετικό έγγραφο είναι διαθέσιμο από την Τετάρτη στην επίσημη ιστοσελίδα των νομικών πληροφοριών.

Σύμφωνα με το ρωσικό νόμο, η δημόσια επίδειξη χαρακτηριστικών ή συμβόλων των απαγορευμένων εξτρεμιστικών οργανώσεων καθώς και η προπαγάνδα και η δημόσια επίδειξη σύνεργων των Ναζί ή συμβόλων αυξήθηκε κατά πενήντα φορές στους πολίτες, στους δημόσιους λειτουργούς αλλά και στα νομικά πρόσωπα.

 Τα αντικείμενα τα οποία θα υπόκεινται σε πρόστιμα θα κατάσχονται.

Ο νόμος υπεγράφη στις 25 Δεκεμβρίου, αναφέρει το δημοσίευμα ρωσικού πρακτορείου Νόβοστι.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
1 σχόλιο:

Μιχάλης Καματερός είπε...

Δεκάδες αιώνες πριν καπηλευτεί και ατιμαστεί από την κατάπτυστη Άκρα Δεξιά, η σβάστικα ή γαμμάδιον, εκτός από διαχρονικό μοτίβο διακόσμησης, αποτέλεσε ένα πανάρχαιο σύμβολο καλοτυχίας.

Ως έκφανση του συλλογικού υποσυνειδήτου της Ανθρωπότητας, όπως και το τρισκέλιον, το όλοβρατ, το μπορτζγαλι, και άλλα παρόμοια,
η σβάστικα αποτελεί και μιαν τυποποιημένη απεικόνιση των προφανών, αν και ακατανόητα χαοτικών φαινομένων κίνησης στη Φύση, σχηματική προβολή για κάθε δίνη που σχηματίζεται σε ρευστά, π.χ η πνοή ανέμου.

Έτσι και τα διάφορα μαιανδρικά μοτίβα αποτελούν τυποποιημένες απεικονίσεις υδάτινου κυματισμού, π.χ ποτάμι και θαλάσσια κύματα.
https://sites.google.com/site/romeandromania/system/app/pages/search?q=Σβάστικα&scope=search-site