3.11.12

Τουρκία: Έκλεψαν το ‘Κανδήλι του Χριστού’ από παμπάλαια εκκλησία

Νοέμβριος 3, 2012.

Στην περιοχή Üsküdar της Κωνσταντινούπολης, στην πλευρά της Ανατολίας, όπου βρίσκεται ο ιστορικός χριστιανικός  ναός  αφιερωμένος στο Χριστό, άγνωστοι διάνοιξαν σήραγγα και εισήλθαν σε αυτόν για να κλέψουν  το αρχέγονο ‘Κανδήλι του Χριστού’.


Τα παραπάνω γράφει τούρκικο δημοσίευμα και σημειώνει ότι το γραφείο του Εισαγγελέα του Üsküdar (Χρυσούπολη;) ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Σημειώνεται ότι η εκκλησία συνδέεται με πολλά πηγάδια στην περιοχή και σε ένα από αυτά οι δράστες μπήκαν και συνέχισαν μέχρι τον αρχαίο χριστιανικό ναό.

Αστυνομικοί εισήλθαν στο τούνελ που διάνοιξαν οι δράστες αλλά δεν κατάφεραν να προχωρήσουν μετά από ένα ορισμένο σημείο και κάλεσαν ειδική μονάδα για αυτό το τόλμημα.

Η Εισαγγελία ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για την κλοπή αυτή καθώς το αντικείμενο θεωρείται ανεκτίμητης αξίας.

Το τούρκικο δημοσίευμα αναφέρει ότι δεν είναι ακριβής η ημερομηνία ανέγερσης του ναού, οπωσδήποτε όμως είναι μια εκκλησία από την εποχή των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη (πριν την άλωση).

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: