13.10.12

Σλαβικό δημοσίευμα: « Βρέθηκε ο τάφος της συζύγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του υιού του;»
Οκτώβριος 13, 2012.

Στην Αμφίπολη, κοντά στην πόλη Σέρρες, όπου διεξάγονται αρχαιολογικές ανασκαφές, οι Έλληνες αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι οι αρχικές ανασκαφές δείχνουν ότι εκεί είναι θαμμένη η Ρωξάνη και ο υιός του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Αν επιβεβαιωθούν επίσημα αυτές οι προβλέψεις, θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας, τα τελευταία  15 χρόνια μετά την αποκάλυψη των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα, όπως σημειώνουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Η επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας, Κατερίνα Περιστέρι, λέει ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το ποιος είναι θαμμένος στους τάφους.

Δεν μπορεί να συνδεθεί ακόμη, η ανακάλυψη αυτή με ιστορικές προσωπικότητες και γίνονται μόνο υποθέσεις, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων αλλά και οικονομικών λόγων που δεν επιτρέπουν τη συνέχιση των ανασκαφών, σημειώνουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα  βρίσκονται σε ένα κυκλικό χώρο 500 συνολικά μέτρων με διάμετρο 160 μέτρων και βάθους 3 μέτρων, κοντά στις Σέρρες.

Η Ελλάδα προτίθεται να απαιτήσει οικονομική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη συνέχιση των ανασκαφών στις τούμπες που βρίσκονται κοντά στις Σέρρες, γράφει το δημοσίευμα.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.grΔεν υπάρχουν σχόλια: