5.10.12

Μαμούθ τέλεια διατηρημένο βρέθηκε στη ΣιβηρίαΟκτώβριος 5, 2012.

Μόσχα.

Μαμούθ που έχασε τη ζωή του πριν από 30.000 χρόνια, ανακαλύφθηκε από έναν μαθητή στην περιοχή της πόλης Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας.


Το σώμα του μαμούθ που ονομάστηκε Τζέν Για, διατηρείται σε καλή κατάσταση και οι επιστήμονες εξετάζουν ήδη επιλογές για την κλωνοποίησή του, δημοσιεύει το Ίντερφαξ.

Ο 11χρονος Ευγένι Σαλίντερ εντόπισε το μοναδικό εύρημα όταν έκανε βόλτα. Στον τόπο εντοπισμού ήρθε μια ομάδα παλαιοντολόγων με επικεφαλής το Διευθυντή του Ζωολογικού Μουσείου της Αγίας Πετρούπολης, Αλεξέι Τίκχονοφ.

«Όταν φθάσαμε ο τόπος ήταν γεμάτος από παιδιά του σχολείου. Ο μαθητής μας είπε ότι περπατούσε με τον αδελφό του κατά μήκος του κόλπου Γενισέι και οσφράνθηκαν την οσμή καθώς  ο πάγος που το σκέπαζε άρχισε να λιώνει  και φάνηκε το δάκτυλο του ποδιού του. Βλέποντας τα παράξενα άκρα, τα παιδιά ανέφεραν το περιστατικό στον επικεφαλής του πολικού σταθμού, Αλεξέι Μπίστροφ. Αυτός ενημέρωσε την υπηρεσία μας και άρχισαν οι ανασκαφές οι οποίες διήρκεσαν πέντε ημέρες».

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μαμούθ διατηρήθηκε στην εντέλεια, πολλά από τα εσωτερικά του όργανα παρέμειναν ανεπηρέαστα από  το χρόνο και το σώμα του παραμένει με πυκνό τρίχωμα.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: