26.10.12

Σκόπια: Γιορτή στο ελληνικό προξενείο της ΜπίτολαΟκτώβριος 26, 2012.

Μοναστήρι.(βίντεο)

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό προξενείο της πόλης  Μπίτολα/Μοναστήρι, με την ευκαιρία της εορτής της 28ης Οκτωβρίου, στην επέτειο της νίκης κατά του φασισμού.

«Σήμερα γιορτάζουμε ένα πολύ σημαντικό ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, γιορτάζουμε τη νίκη της ελεύθερης ανθρώπινης θέλησης, ενάντια στο φασισμό και το κακό. Την 28η Οκτωβρίου 1940 η Ελλάδα απάντησε στην προκλητική φασιστική επίθεση  και εντάχθηκε σε συμφωνία με τη Βρετανία για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Τα παραπάνω είπε ο Έλληνας πρόξενος στη Μπίτολα, Μάρκος Τριπολιτάκης προσθέτοντας ότι «η επιθυμία για ελευθερία του ελληνικού λαού εκφράστηκε με πόλεμο του ελληνικού στρατού εναντίον ενός μεγαλύτερου και ισχυρότερου εχθρού».

«Αυτή για μένα προσωπικά είναι μια ξεχωριστή ημέρα. Είναι η τελευταία μου δεξίωση στη Μπίτολα, η αποστολή μου τελειώνει τον επόμενο μήνα και σύντομα θα μετακομίσω στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, έχω τις καλύτερες αναμνήσεις για πάντα από την Μπίτολα και την περιοχή της Πελαγονίας και τους ανθρώπους της», είπε ο Έλληνας πρόξενος στο Μοναστήρι, Μάρκος Τριπολιτάκης.

Επίσης, η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων, κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου είπε ότι στη χώρα μας πέρασε πεντέμισι υπέροχα χρόνια.

«Φεύγω από τα Σκόπια στο τέλος του έτους. Πέρασαν πεντέμισι χρόνια που με γέμισαν με ενθουσιασμό και εμπειρία. Η καρδιά μου θα είναι πάντα εδώ, θα σας σκέφτομαι όλους και σας ευχαριστώ για αυτά τα υπέροχα πεντέμισι χρόνια», είπε η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι τα τελευταία χρόνια γιορτάζει, στο Μοναστήρι, την επέτειο του αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό και ναζισμό, αναφέρει το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: