26.10.12

Μεταναστεύει η μεσαία τάξη της ΡωσίαςΟκτώβριος 26, 2012.

Μόσχα.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη χθες το διεθνές φόρουμ αφιερωμένο στη 10η επέτειο  της απονομής του βραβείου «Глобальная энергия»/ ‘Παγκόσμια Ενέργεια’.

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος τόνισε τα πλεονεκτήματα της «δημιουργικής ομάδας των ταλαντούχων επιστημόνων, ερευνητών και ειδικών στον τομέα της ενέργειας’.


‘Όλα αυτά γίνονται  καθώς η  δημιουργική τάξη στη Ρωσία συνεχίζει να εγκαταλείπει τη χώρα’, σημειώνει επικριτικά η ρωσική εφημερίδα Независимая газета/ Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα.

Οι κοινωνιολόγοι  ανησυχούν εξηγώντας ότι η μετανάστευση δίδει την αίσθηση της αχρηστίας στη μεσαία τάξη.

Οι νέοι Ρώσοι επιστήμονες –σύμφωνα με τη γνώμη τους- παραμένουν στα αζήτητα στη χώρα τους. Η μετανάστευση της δημιουργικής μεσαίας τάξης αυξάνεται και το κυριότερο είναι ότι όλο και περισσότεροι Ρώσοι βλέπουν ως ευκαιρία τη μετανάστευση. Μια τάση που θεωρείται κάκιστη.

Σύμφωνα με το ίδρυμα «Κοινή Γνώμη» το 2012, το 17 τοις εκατό των Ρώσων επιθυμεί να μεταναστεύσει στο εξωτερικό.  Πριν από ένα χρόνο ήταν 15 τοις εκατό και το 2007 ήταν 14 τοις εκατό. Επιπλέον οι δυνητικοί μετανάστες  που είναι στην πιο δημιουργική ηλικία τους (18 με 32 ετών) αποτελούν ένα ποσοστό 33 τοις εκατό.

Οι εμπειρογνώμονες παρουσιάζουν στοιχεία ότι αυξάνει το αίσθημα της αχρηστίας των προσπαθειών τους.

«Αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πεπεισμένοι ότι η μετανάστευση θα αυξηθεί», δήλωσε ο διευθυντής της «Κοινής Γνώμης» Αλεκσαντάρ Όσλον.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: