19.9.12

Η δολοφονία του Μπιν Λάντεν σε ταινία του Χόλλυγουντ με χρηματοδότηση ΟμπάμαΣεπτέμβριος 19, 2012.

Η δολοφονία του Μπιν Λάντεν θα παρουσιαστεί σε μια ταινία μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία της αμερικανής Κάθριν Μπίγκελοου που έγινε γνωστή  με μία άλλη παραγωγή της  για τον πόλεμο του Ιράκ «Hurt Locker».

Νωρίτερα σήμερα, δήλωσε ότι η πρεμιέρα θα γίνει το Δεκέμβριο για τη δολοφονία του «πλέον καταζητούμενου τρομοκράτη  στον κόσμο».

 Η σκηνοθέτης είπε ότι  η ταινία χρηματοδοτείται από την αμερικανική κυβέρνηση,  η οποία βοήθησε στην απόκτηση άδειας πρόσβασης της,  σε πολλά αρχειακά έγγραφα.

Αυτή η είδηση προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων βουλευτών που εξέφρασαν τους φόβους τους για την αποκάλυψη εμπιστευτικών εγγράφων στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί η πρεμιέρα να γίνει στα τέλη Οκτωβρίου- πριν από τις αμερικανικές εκλογές- γιατί θεωρεί ότι η εξουδετέρωση του Μπιν Λάντεν είναι δικό της έργο. Ορισμένοι αναλυτές εκδήλωσαν την ανησυχία τους για την αναγγελία της ταινίας, μέσα στο τόσο βεβαρυμμένο διεθνές προσκήνιο με τις επιθέσεις σε αμερικανικές διπλωματικές αποστολές.

 Η κινηματογραφική  εταιρεία SONY, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι τα σχέδια της εταιρείας έχουν αλλάξει  και δεν γίνει πρεμιέρα  τέλη Οκτωβρίου- αρχές Νοεμβρίου- πριν τις εκλογές- αλλά αποφασίστηκε για πολλούς λόγους να γίνει στις 19 Δεκεμβρίου.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: