4.9.12

Ντουμπάι: Θα δημιουργήσουν την πρώτη γενετικά τροποποιημένη ΚαμήλαΣεπτέμβριος 4, 2012.

Ερευνητές στο Ντουμπάι ελπίζουν να δημιουργήσουν  τις πρώτες γενετικά τροποποιημένες καμήλες που  θα παρέχουν φαρμακευτικές πρωτεΐνες στο γάλα τους, το οποίο στη συνέχεια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή φθηνότερων φαρμάκων στην περιοχή, δήλωσαν αξιωματούχοι.


Το ερευνητικό αυτό έργο έχει ως στόχο να μειώσει τις τιμές των βασικών φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων της ινσουλίνης και στοιχείων για τη θεραπεία της αιμοφιλίας, στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, όπως δήλωσε  ο Νισάρ Ουάνι διευθυντής του Εργαστηρίου αναπαραγωγικής βιολογίας στο αναπαραγωγικό κέντρο για καμήλες στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η τιμή του γάλακτος της καμήλας στην περιοχή είναι συγκρίσιμη με εκείνη του αγελαδινού γάλακτος, αλλά είναι πιο κατάλληλο για το τοπικό κλίμα, δηλώνει ο Ουάνι.
Οι καμήλες είναι πιο ανθεκτικές στις ασθένειες, είναι εύκολο να ζήσουν σε  ξηρά κλίματα και είναι πιο αποτελεσματικές στη μετατροπή της τροφής σε σωματικό βάρος από ό, τι οι αγελάδες.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: