2.9.12

Αίγυπτος: Πόλεμος για την …μπούρκα στην κρατική τηλεόρασηΣεπτέμβριος 2, 2012.

Η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση έχει άρει την απαγόρευση της μαντίλας  στις τηλεπαρουσιάστριες ειδήσεων, όπως είχε, άλλωστε, επικρατήσει επί δεκαετίες στη διάρκεια των κοσμικών καθεστώτων.


Η παρουσιάστρια Φατίμα Ναμπίλ είπε τις ειδήσεις σήμερα στις 12 π.μ. με ένα μαντίλι στο κεφάλι χρώματος ώχρα και σκούρα ρούχα.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι αυτή είναι η σωστή εμφάνιση της οικοδέσποινας να φορά μια μαντήλα στο κεφάλι, όπως γινόταν παλιά – πριν από μισό αιώνα- πριν καθιερωθεί το αμερικάνικο στυλ.

Ο εκπρόσωπος Μοχάμεντ Φαθί, δήλωσε ότι η εμφάνιση  της παρουσιάστριας με μια μαντίλα στο κεφάλι θα ενθαρρύνει πολλές γυναίκες  που θέλουν να φορούν μαντίλα, αλλά φοβούνται μη χάσουν τη δουλειά τους.

Η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση είχε απαγορεύσει τη μαντίλα στις παρουσιάστριες ειδήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της κυβέρνησης του Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος ανατράπηκε  από μια μαζική διαδήλωση το περασμένο έτος, αλλά και στη διάρκεια της εξουσίας των προκατόχων του.

Μερικές παρουσιάστριες μήνυσαν την τηλεόραση και κέρδισαν, στο δικαίωμα να φορούν μπούρκα, (τουλάχιστον οι …στραβομούτσουνες).

Αλλά, ωστόσο, δεν επιτρέπεται να εμφανίζονται μπροστά στις κάμερες με καλυμμένο κεφάλι (φορώντας μπούρκα).

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: