31.8.12

Ο μισός πληθυσμός της Βουλγαρίας αγοράζει ρούχα από ‘δεύτερο χέρι’
Αύγουστος 31, 2012.

Περίπου οι μισοί Βούλγαροι αγοράζουν ρούχα στα καταστήματα «δεύτερο χέρι», δήλωσε ο οργανισμός για την έρευνα  της κοινής γνώμης "Gallup International".


Το 41 τοις εκατό των αγοραστών αγοράζει συνειδητά ρούχα από δεύτερο χέρι, ενώ περίπου το 50 τοις εκατό του πληθυσμού αγοράζει αγαθά μεταχειρισμένα χωρίς να το γνωρίζει.

Οι τελευταίοι αγοράζουν φθηνά ρούχα κατά δέκα φορές φθηνότερα από ορισμένα καταστήματα τα οποία δεν αναφέρουν ότι τα αγαθά τους δεν είναι καινούργια, σημειώνει ο οργανισμός.

Κάθε χρόνο στη Βουλγαρία εισάγονται περίπου 10.000 τόνοι εμπορευμάτων από «δεύτερο χέρι» σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Εισαγωγέων. Σύμφωνα με  την Ένωση ένα περίπου 16 τοις εκατό των πελατών στα καταστήματα αυτά προτιμούν ποιοτικές αγορές.

Σήμερα η Βουλγαρία έχει 4.000 καταστήματα εμπορευμάτων «δεύτερο χέρι», όπου απασχολούνται 20.000 άτομα, προσθέτει ο οργανισμός.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.mikres-ekdoseis.grΔεν υπάρχουν σχόλια: